Ge båten extra omtanke när den står på land

Under hösten och vintern, särskilt när snön faller, är det lätt att ”glömma” bort att underhålla båten. Eller det där nya köket du planerade att installera. Vem vill inte hellre drömma sig tillbaka till båtsäsongen, än att stå ute i kylan och frysa? Men, allt du gör nu, slipper du göra senare, så att du kan bli den som lämnar bryggan först.

Du får igen tiden mångdubbelt

Det handlar inte bara om att minska risken för problem och tråkiga överraskningar ute på böljorna de blå, utan även om att spara tid. Vissa saker är och kommer alltid att vara enklare och betydligt smidigare att åtgärda på land. Det är heller inte allt som går att fixa så länge båten är sjösatt. All tid som läggs ned nu, maximerar således din tid på vattnet.

Du sparar också pengar

Små fel och brister är som regel alltid billigare att reparera, innan de blir stora. Underhåll av motorn, som du kan göra själv, är viktigt. Har du ommålningar, reparationer och renoveringar som väntar, är det också klokt att inte vänta för länge. Dessutom, med dagens inflationstakt runt om i Europa, är det högst sannolikt att allt som du behöver, och kan handla här, inte kommer att bli billigare än vad det är just nu.