Lyssna på skönlitterära böcker

audio book

Böcker har traditionellt varit förknippat med läsning. Idag finns dock ett stort utbud av ljudböcker. Att lyssna på böcker innebär nya möjligheter till konsumtion av skönlitteratur. När du lyssnar på en bok istället för att läsa behöver du inte koncentrera blicken, hålla i en bok eller ens sitta still. Är du en rastlös person som inte gillar att sitta still kan du med hjälp av ljudböcker röra på dig samtidigt som du konsumerar en bok. Att lyssna på ljudbok behöver varken vara bättre eller sämre än att läsa en bok, men det är något helt annat och värt att testa.

Hitta bra ljudböcker

Ljudböcker kommer i alla möjliga genrer, precis som fysiska böcker. Gillar du true crime finns det massvis med bra ljudböcker, likaså inom facklitteratur eller ungdomsböcker. Oavsett vad du föredrar finns det en stor värld att utforska, och du kan hitta något spännande att lyssna på som passar just dig. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan lyssna på. I takt med att ljudböckerna blir ett allt vanligare sätt att konsumera böcker så läses allt fler böcker in som ljudbok, både på initiativ av stora förlag men också av författare själva. Detta på grund av värdet det tillför att faktiskt lyssna på en bok.

Hur lyssnar man på ljudbok?

När du väl hittat en intressant bok att lyssna på så vill du så klart optimera din lyssning. Det finns många parametrar som spelar in för att maximera upplevelsen av att läsa en bok. Att hitta en behaglig uppläsare eller variera hastigheten kan vara andra bra tips för att anpassa lyssningen till just dina behov. Du lär dig också i vilka sammanhang du bäst tillgodogör dig en bok, det är rent av kul att testa sig fram. Kanske passar det dig bäst att städa, promenera eller bara koppla av i soffan när du lyssnar på en ljudbok, du väljer själv.

About